Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Bayraktar Manyas'ta…

Bayraktar Manyas

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Manyas'ta sel felaketinin yaşandığı bölgeye gelerek inceleme yaptı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen sel felaketinde zarar gören Manyas Akçaova Mahallesini ziyaret etti.
Geçen hafta aşırı yağışlar sonrası yüksek kesimlerden gelen yağmur sularının tahliye kanallarının yetersiz kalması sonrası sel felaketinin yaşandığı Akçaova Mahallesini ziyaret eden Bayraktar, daha sonra Gönen’e giderek burada Sarıköy Mahallesindeki çeltik hasat bayramına katıldı.
Bayraktar, daha sonra İlçe Ziraat Odaları Başkanları ile istişare toplantısı yapıp, yaşanan sel felaketi sonrası bir vatandaşımızın sel sularına kapılarak yaşamını yitirdiği Gönen Asmalıdere Mahallesine gitti.
Burada mahalle halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Bayraktar, yaşamını yitiren Pakize Kalfalı’nın evine giderek ailesine taziyede bulundu.
Bayraktar, Kocagöl Mahallesi üzerinden Akçaova Mahallesine geldiğinde Mahallenin Muhtarı Hayrettin Yıldız ve Manyas Ziraat Odası meclis üyeleri tarafından karşılandı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsettin Bayraktar, mahalle muhtarı Hayrettin Yıldız ve Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç`tan sel felaketi ile ilgili bilgi aldıktan sonra şu açıklamayı yaptı:
"Bölge gerçekten çok büyük bir afete maruz kalmış, her yıl özellikle bu bölge de bu tür kuvvetli yağışlar olduğuna tanık olduk. Su tahliye kanallarının düzenli olarak en azından iki yılda bir temizlenip, bakımının yapılması gerekiyor. Bu arada ürünlerin sigortalanması olayı bu tür afetlerde son derece önemlidir, sizlerin sigorta şirketleri ile olan sorunların Ankara`da takipçisi olacağım. Can kaybı olmaması büyük şans, bu afet gece olsaydı Allah korusun, can kaybı olabilirdi. Çok büyük geçmiş olsun."
Bayraktar ile birlikte, Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Erdoğan Kaya, Gönen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Necmi Ayyıldız hazır bulundu.
Bayraktar, Akçaova Mahallesi ziyareti sonrası Karacabey’e gitmek üzere ilçemizden ayrıldı.



  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli